Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti

Ušće 10, blok 15, Beograd
Radno vreme: od 10:00 do 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku
Cena ulaznice je 300 dinara
Grupne ulaznice su 200 dinara
Za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, penzionere ulaznica je 150 dinara
Svake srede ulaz je slobodan.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

Prezentacije kreativnih praksi umetnika Rona Hata i kustoskinje Ane Novakov / NACRT / Salon MSUB, 5.4.18. u 18 časova

govorni-programi | 05.04.2018
Prezentacije kreativnih praksi umetnika Rona Hata i kustoskinje Ane Novakov
 
Salon Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14)
Četvrtak, 5. april 2018. u 18 časova

Umetnik Ron Hat predstaviće svoju praksu i projekt „Sort“ koji je prikazan na izložbi NACRT: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti u Salonu MUSB. Jedna od autora izložbe u Salonu MSUB. kustoskinja Ana Novakov, govoriće o poljima svojih istraživanja, o uzajamnom odnosu umetnosti, tehnologije i utopijskih prostora, kao i o asocijaciji Provisional Art Spaces.

Razgovor će biti održan na engleskom jeziku.
 
Ron Hat je američki umetnik, aktivan na međunarodnoj umetničkoj sceni, a njegovi inovativni digitalni performansi i site-specific instalacije koriste nove strategije za kreiranje odnosa između zvučnih i vizuelnih zapisa u provizornim prostorima. Hatova praksa fokusira se na odnose između tehnologije, umetnosti i društva. U svom radu on istražuje, kako utopijske, tako i distropijske poglede na svet, dovodeći u pitanje implicitno i eksplicitno teleološko prizivanje algoritamskog razmišljanja u vreme povećane proizvodnje i naprednog dizajna. Hatov rad istražuje način na koji nove tehnologije utiču na živote pojedinaca, zatim na iskustvo društva i ekološke vrednosti.
 
Ana Novakov je srpsko-američka istoričarka umetnosti, kustoskinja, spisateljica i kritičarka kulture, čija je poslednja knjiga Imagined Utopias in the Built Environment: From London’s Vauxhall Garden to the Black Rock Desert objavljena 2017. godine u izdanju Cambridge Scholars Publishing. Autorka je na desetine knjiga, tekstova u katalozima izložbi, časopisima i novinama. Novakov živi u Berkliju, Kalifornija, i na ranču na severu Novog Meksika. Ona je izvršni direktor organizacije Freehold Taos, suosnivačica asocijacije Provisional Art Spaces i profesorka Istorije umetnosti na Univerzitetu u Novom Meksiku. Novakov je dopisnik za umetnost i tehnologije u Art Press (Pariz), piše kritičke prikaze za časopis The Magazine (Santa Fe, Novi Meksiko) i član je organizacije Independent Curators International.