Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti

Ušće 10, blok 15, Beograd
Radno vreme: od 10:00 do 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku
Cena ulaznice je 300 dinara
Grupne ulaznice su 200 dinara
Za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, penzionere ulaznica je 150 dinara
Svake srede ulaz je slobodan.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

Radionice Dečijeg kluba MSUB / Nedelja, 13.5.18. u 11 časova

govorni-programi | 13.05.2018

Papirni lutak ide u šetnju
Likovna radionica Dečjeg kluba MSUB za decu uzrasta od 5 do 8 godina i roditelje

Muzej savremene umetnosti, Ušće 10
Nedelja, 13. maj 2018. od 11 časova
Likovna radionica za decu od 5 do 8 godina i roditelje
Radionicu vode Vera Večanski i Marija Pavlović, vizuelne umetnice i likovni pedagozi, nastavnice na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

Igra pod nazivom Papirni lutak ide u šetnju vodi decu, roditelje i njihove lutke napravljene od papira u ciljanu šetnju kroz muzejsku postavkusa zadatkom da pažljivo posmatraju umetnička dela i istraže prvenstveno ona u kojima se pojavljujumotivi šara. 

Šetnja je ujedno i uvod u drugi deo radionice u kojoj deca kroz igru i praktičan likovni rad istražuju mogućnosti izrade različitih šara, a potom izrađuju odeću za svog papirnog lutkapodstaknuta šarama koje su uočili u šetnji i delima u muzejskoj postavci. 

VAŽNA NAPOMENA: Roditelji treba da budu prisutni s decom u toku radionice. 

 

Pazi, stiže nevreme!
Likovna radionica Dečijeg kluba MSUB za decu uzrasta od 9 do 12 godina

Muzej savremene umetnosti, Ušće 10
Nedelja, 13. maj 2018. od 11 časova
Likovna radionica za decu od 9 do 12 godina
Radionicu vode Vera Večanski i Marija Pavlović, vizuelne umetnice i likovni pedagozi, nastavnice na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. 

Radionica počinje obilaskom postavke MSUB koji je usmeren na posmatranje slikarskih dela rađenih različitim potezima i nanosima boje. Proučavajući odabrana dela i pažljivo ih posmatrajući, deca treba da uoče različite načine nanošenja boje na platna. U tom procesu deca će biti podstaknuta da razmišljaju o tome zašto umetnici slikaju na određen način, kakve doživljaje i emocije kod njih izazivaju različiti slikarski potezi, na koji način bi oni želeli da slikaju i tako dalje. 

Drugi deo radionice se nastavlja na prvu aktivnost, s akcentom na proučavanju slike Vila na Hvaru Petra Dobrovića, koja se odlikuje nemirnim potezima – kao da je naslikani pejzaž pod udarom letnjeg povetarca. Zadatak za decu će biti da pokušaju da naslikaju ovaj pejzaž, ali onako kako misle da je izgledao pre naleta povetarca, dok nije bilo vetra, kao i nakon njega, tj. u trenutku kada nastane veliko nevreme. Zamislimo kako izgleda to isto drveće, vile, nebo i more usred jake oluje i kakvi potezi bi nam pomogli da to i dočaramo! 

Radionicu vode Vera Večanski i Marija Pavlović, vizuelne umetnice i likovni pedagozi, nastavnici na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. 

VAŽNA NAPOMENA: nije neophodno da roditelji budu prisutni s decom u toku radionice. 
Broj učesnika na obe radionice Dečijeg kluba je ograničen. Prijave poslati najkasnije do do subote, 12. maja 2018.na adresu dk@msub.org.rs. Potrebno je navesti ime deteta, godište, ime i broj mobilnog telefona roditelja.