Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti

Ušće 10, blok 15, Beograd
Radno vreme: od 10:00 do 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku
Cena ulaznice je 300 dinara
Grupne ulaznice su 200 dinara
Za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, penzionere ulaznica je 150 dinara
Svake srede ulaz je slobodan.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

Razgovor o digitalnim medijima / Salon MSUB, 24.5.18. u 18 časova

govorni-programi | 24.05.2018

Razgovor o digitalnim medijima

Salon Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14)
Četvrtak, 24. maj 2018. u 18 časova 

U razgovoru učestvuju Tamara Vučenović, urednica emisije „Digitalne ikone“ na Radio Beogradu 2, Uroš Krčadinac, umetnik i predavač na odseku Digitalna umetnost Fakulteta za medije i komunikacije i Dejan Grba, kokustos izložbe, umetnik i profesor na odseku Novi mediji na Fakultetu likovnih umetnosti. Moderator razgovora je Una Popović, kustos Salona Muzeja savremene umetnosti. 

U okviru izložbe NACRT: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti u Salonu Muzeja savremene umetnostibiće održan razgovor o izložbi i prirodi digitalnih medija, koji će razmotriti pojam orijentisanja u savremenoj novomedijskoj umetnosti. Neka od pitanja koja će biti razmattrana su: kako umetnička dela opredmećuju tumačenja stvarnosti; da li se uloga publike promenila u odnosu na upotrebu tehnologije u umetnosti; kako semantika informacije, slike i predstavljanja u današnjoj digitalnoj sredini menjaju umetnost; na koji način predstaviti digitalnu umetnost / informaciju na jednom analognom mediju kao što je radio.

Tamara Vučenović je urednik i novinar Radio Beograda od 1995. godine i teoretičarka medija i kulture. Emisiju „Digitalne ikone“ posvećenu novim tehnologijama u kulturi i umetnosti, nauci i društvu, uređuje i vodi od 2002. godine.

Uroš Krčadinac u svom radu nastoji da poveže iskustva iz oblasti digitalnih umetnosti, vizuelizacija podataka, računarskih nauka, književnosti, animacije i dizajna interakcija. Predavač je na odseku Digitalna umetnost na Fakultetu za medije i komunikacije, kao i stručni saradnik na Seminaru dizajna u Istraživačkoj stanici Petnica. Docent je u dve oblasti: digitalne umetnosti (umetnička oblast) i računarstvo (naučna oblast).

Dejan Grba je izlagao i predavao u brojnim institucijama širom sveta, njegovi radovi se nalaze međunarodnim kolekcijama, a njegovi teorijski tekstovi su objavljeni u prestižnim stručnim publikacijama. Predaje na odseku za Nove medije na FLU u Beogradu, predmet Transmedijska istraživanja.