Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija Petra Dobrovića

Kralja Petra 36/IV, Beograd
Galerija je trenutno zatvorena za publiku.

Stručno vođenje i razgovor / Svetlana Volic: NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet / Salon MSUB / 9.3.17. u 18h

govorni-programi | 09.03.2017

Stručno vođenje kroz izložbu Svetlana Volic: NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet i razgovor sa umetnicom i kustoskinjom

 

Salon Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14

9. mart 2017. godine u 18 časova

Stručno vođenje kroz izložbu „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ i razgovor sa umetnicom Svetlanom Volic i kustoskinjom izložbe Unom Popović.

 

Video instalacija „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ druga je u nizu ambijentalnih izložbi u sklopu većeg umetničkog projekta Svetlane Volic „NON FINITO/Izvođenja prostornih narativa“. 

Drugi pasaž „Gde prestaje svet“ komponovan je za Salon MSUB, kao nov prostorni narativ kompleksnije strukture, virtuelni predeo kroz koji se posmatrač kreće i čiji međuzavisni sadržaji nude mogućnost višeslojnog čitanja, povezivanja, percepcije i projekcije. 

Svetlana Volic rođena je u Beogradu 1974. godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Čedomira Vasića. Od 2014. godine zaposlena je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta, na kom pohađa i doktorske umetničke studije (mentor prof. Mileta Prodanović). Izražava se kroz različite medije: slikarstvo, video, video-instalacije, fotografiju, grafički i scenski dizajn. Realizovala je 11 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, simpozijuma i festivala u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Letonija, Mađarska, Bugarska, Italija, Grčka, Kanada, SAD i Nemačka). Realizovala je 18 video-instalacija za različite pozorišne predstave. Dobitnik je stipendije fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2013. Njeni radovi nalaze se u stranim i domaćim kolekcijama.