Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Vikendom: 10:00 - 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice: 500 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 250 rsd

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima možete dobiti od 9 do 18h, na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00 Utorkom je Salon zatvoren za publiku. Ulaz u Salon je besplatan.

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

Biblioteka i dokumentacijaBiblioteka i dokumentacija MSUB poseduje najkompletniju građu za proučavanje jugoslovenske, srpske i regionalne umetnosti XX i XXI veka. U fondu se nalazi stručna literatura: knjige, izložbeni katalozi, periodika, kao i elektronska izdanja domaćih i inostranih autora iz oblasti istorije i teorije umetnosti, savremene umetnosti, filozofije, estetike, arhitekture, dizajna, filma, itd.

U sastavu biblioteke nalazi se 5700 knjiga, kolekcija od 24.000 kataloga izložbi održanih u zemlji i inostranstvu i oko 380 naslova jugoslovenske i inostrane stručne periodike od 1900. godine do danas. Posebno mesto u fondu biblioteke zauzimaju izdanja s početka XX veka i avangardna izdanja (Zenit, Nemoguće itd.) koja danas predstavljaju bibliotečke raritete Retka izdanja

Izuzetno značajnu građu predstavlja hemeroteka. Ona sadrži novinsku dokumentaciju, isečke iz štampe koji se odnose na jugoslovenske i srpske umetnike, izložbe, događaje, umetničku kritiku, institucije i sl. Novinski isečci sređeni su po predmetnim odrednicama i dosijeima umetnika.

U okviru fonda nalazi se i fotodokumentacija, koju čine fotografije, negativi, kontakt-kopije i slajdovi umetničkih dela iz zbirki MSUB. Pored toga, zastupljen je i veliki broj snimaka postavljanja, izgleda postavki i otvaranja izložbi, kao i drugih događaja vezanih za delatnost institucije. Fotodokumentacija sadrži i fotografije načinjene za potrebe konzervatorske službe, izložbe i događaje izvan MSUB itd.

Biblioteka je otvorena za stručnu javnost, uz prethodno zakazivanje poseta, svakog radnog dana od 10 do 16 časova.

Kontakt:

Tel: 011 367 62 90
mejl: biblioteka@msub.org.rs