Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Nedelja–sreda
10–18 časova

Četvrtak–subota
10–22 časova

Utorkom je muzej zatvoren za publiku.

Ulaznice:
· Cena ulaznice: 600 rsd
· Grupne ulaznice: 400 rsd
· Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri: 300 rsd
· Porodične ulaznice: roditelji (600 rsd) deca od 7 do 17 (150 rsd)
· Svake prve srede u mesecu ulaz je besplatan.
· Ulaznice se mogu kupiti na blagajni muzeja i preko https://www.tickets.rs/

Informacije o grupnim posetama i vođenjima na broj telefona 063-862-3129, i na mail info@msub.org.rs svaki dan sem utorka od 10 do 18 časova.

Informacije o prodaji ulaznica MSUB blagajna (011) 3115 713

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Biblioteka i dokumentacijaBiblioteka i dokumentacija MSUB poseduje najkompletniju građu za proučavanje jugoslovenske, srpske i regionalne umetnosti XX i XXI veka. U fondu se nalazi stručna literatura: knjige, izložbeni katalozi, periodika, kao i elektronska izdanja domaćih i inostranih autora iz oblasti istorije i teorije umetnosti, savremene umetnosti, filozofije, estetike, arhitekture, dizajna, filma, itd.

U sastavu biblioteke nalazi se 5700 knjiga, kolekcija od 24.000 kataloga izložbi održanih u zemlji i inostranstvu i oko 380 naslova jugoslovenske i inostrane stručne periodike od 1900. godine do danas. Posebno mesto u fondu biblioteke zauzimaju izdanja s početka XX veka i avangardna izdanja (Zenit, Nemoguće itd.) koja danas predstavljaju bibliotečke raritete Retka izdanja

Izuzetno značajnu građu predstavlja hemeroteka. Ona sadrži novinsku dokumentaciju, isečke iz štampe koji se odnose na jugoslovenske i srpske umetnike, izložbe, događaje, umetničku kritiku, institucije i sl. Novinski isečci sređeni su po predmetnim odrednicama i dosijeima umetnika.

U okviru fonda nalazi se i fotodokumentacija, koju čine fotografije, negativi, kontakt-kopije i slajdovi umetničkih dela iz zbirki MSUB. Pored toga, zastupljen je i veliki broj snimaka postavljanja, izgleda postavki i otvaranja izložbi, kao i drugih događaja vezanih za delatnost institucije. Fotodokumentacija sadrži i fotografije načinjene za potrebe konzervatorske službe, izložbe i događaje izvan MSUB itd.

Biblioteka je otvorena za stručnu javnost, uz prethodno zakazivanje poseta, svakog radnog dana od 10 do 16 časova.

Kontakt:

Tel: 011 367 62 90
mejl: biblioteka@msub.org.rs