Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Vikendom: 10:00 - 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice: 500 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 250 rsd

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima možete dobiti od 9 do 18h, na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00 Utorkom je Salon zatvoren za publiku. Ulaz u Salon je besplatan.

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

Likovna radionica Dečijeg kluba za mlađi uzrast MSUB “Asamblaž sećanja”

govorni-programi | 12.10.2020Likovna radionica Dečijeg kluba za mlađi uzrast MSUB

“Asamblaž sećanja”

Tokom ove radionice bavićemo se temom sećanja. Učesnici će u razgovoru sa voditeljicom radionice pokušati da opišu svoja sećanja i definišu koja sećanja su im lepa a koja manje lepa. Pored toga, posebna pažnja će se obratiti na predmete koji su obeležili ta sećanja – igračke, knjige, odeća ili nešto drugo.

Učesnici će imati zadatak da na radionicu donesu par predmeta iz svoje prošlosti koje više neupotrebljavaju ili su namenjeni za bacanje, a koji mogu da pomognu da se ispiše jedna priča o njihovom životu. To mogu biti različiti predmeti koji su na neki način obeležili dotadašnji život deteta: delovi rasparenih igračaka, figurica, kockica, sličica, stare obuće a koji se mogu naći u životnom okruženju deteta - kući ili bilo gde drugde gde dete često provodi vreme.

Tokom radionica u muzeju, deca će (uz pomoć pedagoga) od donesenog materijala u tehnici asamblaža napraviti svoju ličnu skulpturu u kojoj će svaki pojednični deo predstavljati neki trenutak iz dečijeg života.

Inspiraciju za ove radionice pronašli smo u kompleksnom umetničkom projektu “Yugomuzej”, posebno u njegovom segmentu Spomenik, umetnika Mrđana Bajića koji iz lične vizure tematizuje jugoslovensku prošlost i pokušava da da odgovor na pitanje: koju istoriju pamtimo i na koji način se prošlosti sećamo?

Radionica je namenjena deci od 4 do 12 godina.

Održava se nedeljom u dva termina na otvorenom prostoru, u okruženju muzeja u parku skulptura na Ušću (od 13-15h i 15:30-17:30h).

Radionicu vodi: Natalija Dabić, muzejski saradnik – edukator.

Prijavljivanje putem email-a:   dk@msub.org.rs

U prijavi je potrebno napisati termin dolaska, ime deteta, koliko ima godina, ime jednog roditelja i broj telefona.

U skladu sa trenutnom situacijom izazvanom virusnom zarazom COVID-19  radionice su osmišljene tako da se rade u grupama sa manjim brojem dece (maksimalan broj polaznika je sedmoro po grupi) uz sve propisane mere zaštite: obavezno korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, dezinfikovanje ruku sredstvom na bazi alkohola i rastojanje od dva metra između dve osobe.