Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

MSUB poklanja bojanku za sve uzraste / Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.”

govorni-programi | 22.05.2020
PREUZMITE BOJANKU
PREUZMITE CRTEŽE IZ BOJANKE

U poslednje vreme žanr bojanke za odrasle doživeo je nagli globalni procvat. Publikacije ispunjene linijskim crtežima mandala, složenih floralnih kompozicija i urbanih pejzaža postale su redovna pojava u knjižarama. Tako su „knjige za bojenje”, obično namenjene deci, doživele skok preko zadate starosne granice i proširenje horizonta mogućnosti. To je zgodno i u situaciji u kojoj smo se našli, kada zbog kućne izolacije ljubitelji umetnosti ne mogu da posete muzeje i dođu u neposredan kontakt s izložbama. Bojanka s odabranim umetničkim radovima može da nadomesti deo tog nedostajućeg kontakta. Odštampajte ove linijske crteže, zarežite bojice i upoznajte se s odabranim delima iz naših zbirki.
 
Za one koji nemaju uslove za štampanje i bojenje, ili pak ne žele da se odvoje od svojih ekrana, pripremili smo fajlove sa crtežima iz bojanke. Oni mogu biti bojeni na računarima na razne načine – uz upotrebu svima dostupnih aplikacija ugrađenih u operativne sisteme, programa za obradu slika i crtanje, kao i više onlajn mesta namenjenih upravo tome. Nas je posebno zainteresovao servis Petalica Paint za automatsku kolorizaciju crteža zasnovanu na veštačkoj inteligenciji. Ukoliko na crtež postavite naznake kolorita pojedinih njegovih delova, algoritam će dati zanimljive rezultate usklađene s njima. Predlažemo da posetite https://petalica-paint.pixiv.dev i pokušate.
 
Molimo vas da nam fotografije/fajlove svojih radova pošaljete na adresu msub@msub.org.rs i/ili podelite na društvenim mrežama, uz dodatnu molbu da tagujete Muzej savremene umetnosti (fb: MSUB / MoCAB, ig: msub_mocab) i bojanku (#MSUBojanka).
 
Slobodno preuzmite bojanku za sve uzraste sa reprodukcijama umetničkih radova zastupljenih na izložbi „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.”