Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice-Akvizicije MSU: 300 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 150 rsd (Akvizicije MSU)

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima možete dobiti od 9 do 18h, na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00 Utorkom je Salon zatvoren za publiku. Ulaz u Salon je besplatan.

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 14:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

MSUB ponovo pokreće Dečiji klub

Vuk DespotovićRadionice će se održavati na otvorenom prostoru namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta od avgusta do oktobra.
U toku letnjeg perioda (školskog raspusta i trajanja lepog vremena), MSUB ponovo pokreće aktivnosti Dečijeg kluba i organizuje radionice likovno edukativnog karaktera namenjene najmlađoj publici.
Radionice se delom baziraju na trenutnoj postavci u muzeju na Ušću i u Legatu Čolaković, imajući za cilj da približe sve segmente savremene umetnosti najmlađoj publici:
Počeci modernog slikarstva, socijalno angažovana umetnost, postmodernistička apstraktna skulptura, konceptualna umetnost, pop-art, video, performans …
Cilj radionica je da deca kroz vođenje izložbe uspostave aktivnu komunikaciju sa odabranim delima iz trenutne postavke muzeja radi razvijanja i produbljivanja doživljaja razumevanja umetničkog dela.
Deci se daje potpuna sloboda da se nakon obilaženja izložbe izraze na način koji odaberu, kroz kreativan proces (crtež, sliku, kolaž, skulpturu, instalaciju, fotografiju..)
Radionice se realizuju subotom u Legatu Čolaković na Dedinju (15-17h i 17:30-19:30h) i nedeljom na otvorenom prostoru, u okruženju Muzeja u parku skulptura na Ušću (od 13-15h i 15:30-17:30h).
Radionice vodi: Natalija Dabić, muzejski saradnik – edukator.
Prijavljivanje na radionice je putem email-a: dk@msub.org.rs
U prijavi je potrebno napisati mesto i termin dolaska, ime deteta, koliko ima godina, ime jednog roditelja i broj telefona.
U skladu sa trenutnom situacijom izazvanom virusnom zarazom COVID-19 radionice su osmišljene tako da se rade u grupama sa manjim brojem dece (maksimalan broj polaznika je sedmoro po grupi) uz sve propisane mere zaštite: obavezno korišćenje zaštitnih maski, dezinfikovanje ruku sredstvom na bazi alkohola i rastojanje od dva metra između dve osobe.