Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Vikendom: 10:00 - 18:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice: 500 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 250 rsd

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima možete dobiti od 9 do 18h, na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00 Utorkom je Salon zatvoren za publiku. Ulaz u Salon je besplatan.

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

MSUB vodič - mobilna aplikacijaPredstavljamo vam mobilnu aplikaciju MSUB vodič koja pruža podatke o Muzeju, zbirkama i kolekcijama, legatima i drugim sadržajima od interesa za posetoce Muzeja. Podaci se pružaju u obliku teksta, audio zapisa, galerija fotografija. Aplikacija sadrži audio vodič uz pomoć koga možete, sami i bezbedno, da dobijete vođenje kroz muzejske izložbe, a kroz Muzej će vas pratiti prijatan glas Dragana Vučelića koji izgovara tekst koji su pripremili autori izložbi.

Aplikacija je urađena u saradnji sa istraživačkom grupom ArhiMedia pri Matematičkim institutom SANU. Na tehničkoj realizaciji vodiča za MSUB radili su dr Radomir S. Stanković, dr Dušan Tatić, naučni saradnik Matematičkog instituta, i stručni saradnici Marko Jovanović i Jovan Stojanović.

Strukturu aplikacije osmislila je kustoskinja Aleksandra Mirčić.
Tekstove su napisali autori izložbi kustosi: Mišela Blanuša, Rajka Bošković, Žaklina Ratković, Svetlana Mitić, Miroslav Karić i Una Popović.

Dizajn: Andrej Dolinka

Fotografije: Bojana Janjić.

Primenom tehnologije proširene stvarnosti (Augmented Reality) preko posebog AR - modula omogućeno je da se nakon prepoznavanja posebno pripremljenih markera dobiju podaci o delima i autorima. Stoga je korišćenje ovog audio - vizuelnog vodiča vrlo jednostavno.

Dovoljno je da otvorite stavku AR modul u glavnom meniju i da telefon usmerite ka markerima (piktogramima) koji se nalaze ispod info tabli na izložbi Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993 - 2019. ili ka fotografijama Goranke Matić na njenoj retrospektivnoj izložbi Iskustvo u gužvi.

Aplikaciju možete koristiti i na segmentu izložbe Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993 - 2019. u Legatu Čolaković - Kroz portret.

Aplikacija se može besplatno preuzeti sa Google Play i App Store prodavnica očitavanjem QR koda ili pomoću pretrage.