Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice-Akvizicije MSU: 300 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 150 rsd (Akvizicije MSU)

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima možete dobiti od 9 do 18h, na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00 Utorkom je Salon zatvoren za publiku. Ulaz u Salon je besplatan.

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 14:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

Nastavak filmskog programa Performans umetnosti

U skladu sa novim epidemiološkim merama u Srbiji, projekcije filmskog programa Performans umetnosti ponovo će se održavati subotom od 18h. Zbog vrlo ograničenog broja publike, ljubazno molimo da rezervišite svoje mesto putem
e-maila info@msub.org.rs.


Subota, 26. decembar, 2020: 
GILJERMO GOMEZ-PENJA i Gustavo Vazquez
HOMO FRONTERIZUS: Performans i video radovi 2008-2011 
Kolor, 01:07:05 minIzmeđu 2008. i 2011. godine, umetnik performansa i pisac Giljermo Gomez-Penja i njegov dugogodišnji prijatelj, režiser Gustavo Vaskez, udružili su se na zajedničkom video projektu „Homo Fronterizus“, distopijsko / postnacionalnoj video antologiji lajv umetnosti sa fokusom na performativnom istraživanju konstruisanog identiteta, reprezentacije, dvojnika, drega i fluidnih granica autorstva u saradnji u radu Gomez-Penje.

Filmski program performans umetnosti u MSUB je kustoski projekat Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti  u saradnji sa umetnicom Martom Jovanović. U okviru dvadesetonedeljnog programa biće predstavljena originalna selekcija od preko 30 filmova umetnosti performansa proslavljenih majstora kao što su Franko B, ORLAN, Stelark, Pol Mekarti, Ron Ati, kao i novije produkcije međunarodno priznatih umetnika kao što su Pjotr Pavlenski, pokojni Džon Džon, VestAndPage, Želili Atiki, Prič Ar Sun , Frančeska Fini, Kiram i Julije Kajzer, Hjugo Glendining i Adrijen Hitfild. 

Partneri programa: Italijanski Institut za Kulturu i Austrijski Kulturni Forum.