Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Nastavnički klub


Program je namenjen predavačima osnovnih i srednjih škola koji primenjuju savremene metode nastave koristeći integrativne teme i resurse okruženja.

Istraživanja o mogućnostima uključivanja muzejskih zbirki u obrazovni proces koja su sprovedena u okviru edukativnih programa Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, unutar razvojnih koncepcija projekata Dečiji klub MSUB (program za edukaciju dece uzrasta 5 do 15 godina) i Omladinski klub MSUB (program za edukaciju srednjoškolaca) pokazala su da učešće muzejskih zbirki u procesu učenja koji se bazira na integrativnom i interdisciplinarnom principu otvara prostor u školskom kurikulumu za direktnu komunikaciju muzeja i škola. U tom smislu program ispituje konkretne modele rada sa učenicima koji mogu da se primene u kurikularnoj koncepciji i razvija nove modele rada sa školama.

  • Program Otvorena vrata obezbeđuje direktnu komunikaciju Muzeja (odgovarajućih muzejskih potencijala) i škola. Svakog radnog dana, od 10 do 14 časova, uz prethodnu najavu, nastavnici imaju mogućnost da zakažu konsultacije sa kustosom pedagogom oko realizacije delova njihovih nastavnih aktivnosti u Muzeju.
  • Seminar: Korišćenje umetničkog dela za kreiranje aktivne nastave u osnovnom i srednjem obrazovanju (akreditacija broj 364 u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora za školsku 2011/2012, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Beograd, 2011.) 

Nastavnički klub
Nastavnički klub
Nastavnički klub
Nastavnički klub
Nastavnički klub