Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Predstavljanje knjige o radovima Katarine Zdjelar / Salon MSUB, nedelja, 29.12.2019. godine u 18 časova

govorni-programi | 29.12.2019


Predstavljanje knjige o radovima Katarine Zdjelar
Nedelja, 29.12.2019. godine u 18 časova
Salon Muzeja savremene umetnosti
 
Pozivamo vas u nedelju 29. decembra u 18 časova u Salon Muzeja savremene umetnosti, na promociju knjige pod nazivom „U pauzi (Vladimir)” koja podrazumeva objedinjene analize nedavnih radova umetnice Katarine Zdjelar. Zdjelar u svojoj praksi, koja se već više godina unazad sprovodi kroz medij videa, preispituje narativ i kulturološko značenje unutar asocijacije jezika, glasovnih, govornih ali i telesnih izraza. Knjiga objedinjuje tekstove autora kao što su Kejt Brigs, Sabet Bučman i Lusi Koter koji se bave umetničikim radovima kao što su AAA (Mein Herz) iz 2016. godine, Not A Stub Not A Pile (Dance for Dore Hoier) iz 2017. godine, Mi Lifetime (Malaika) iz 2012. godine. Knjiga je objavljena povodom istoimene izložbe „U pauzi (Vladimir)” koja je održana u instituiciji Kunstverein iz Salzburga tokom prošle godine čiji je kustos bio Seamus Keali.
Na početku promocije biće prikazan video rad Katarine Zdjelar Not a Pillar not a Pile iz 2017. godine u trajanju od 10 minuta.

Knjigu i rad će predstaviti umetnica zajedno sa kustoskinjom Jelenom Vesić.
 
Katarina Zdjelar (Beograd, 1979) je umetnica sa sedištem u Roterdamu i Beogradu. Radovi umetnice prikazani su na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u institucijama kao što su Kunstverein Bielefeld, Muzej savremene umetnosti Vitoria-Gasteiz, Srpski paviljon na 53. Venecijanskom bijenalu, MACBA Barcelona, MNAC Bukurešt, Centar za savremenu umetnost De Appel, Amsterdam, 5. Bijenale Marakeša, Muzeum Sztuki Lodz, Galerija savremene umetnosti elektrane Toronto, Vitte de Vith Centar za savremenu umetnost, Roterdam, HMKV u Dortmundu, Muzej savremene umetnosti Beograd, MuHKA Antverpen, Muzej savremene umetnosti Seul, Muzej Stedelijk Buro Amsterdam i dr.
 
www.katarinazdjelar.net