Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Nedelja–sreda
10–18 časova

Četvrtak–subota
10–22 časova

Utorkom je muzej zatvoren za publiku.

Ulaznice:
· Cena ulaznice: 600 rsd
· Grupne ulaznice: 400 rsd
· Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri: 300 rsd
· Porodične ulaznice: roditelji (600 rsd) deca od 7 do 17 (150 rsd)
· Svake prve srede u mesecu ulaz je besplatan.
· Ulaznice se mogu kupiti na blagajni muzeja i preko https://www.tickets.rs/

Informacije o grupnim posetama i vođenjima na broj telefona 063-862-3129, i na mail info@msub.org.rs svaki dan sem utorka od 10 do 18 časova.

Informacije o prodaji ulaznica MSUB blagajna (011) 3115 713

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Promocija kataloga izložbe Dragana Petrovića „Veseli svet“ / Salon Muzeja savremene umetnosti, petak, 28.12.2018 u 19 časova

govorni-programi | 28.12.2018


Salon Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14)

Petak, 28. decembar 2018. u 19 časova

Muzej savremene umetnosti vas poziva na promociju kataloga izložbe Dragana Petrovića „Veseli svet” u Salonu Muzeja savremene umetnosti, u petak 28.12. u 19 časova.

Ovom prilikom biće održan razgovor o izložbi i katalogu u kojem učestvuju umetnik Dragan Petrović, Slavko Timotijević istoričar umetnosti i autor teksta u katalogu i Ivan Petrović ko-osnivač Centra za fotografiju i autor teksta u katalogu. Razgovor će moderirati Una Popović, kustos Salona MSU.

Istoričar umetnosti Slavko Timotijević u svom tekstu povodom izložbe navodi: „za Dragana Petrovića se može slobodno reći da svojim fotografijama otkriva specifične manifestacije životnih radosti. Ono što Dragana Petrovića čini velikim umetnikom jeste sposobnost da sa haotične platforme stvarnosti izdvoji one uzorke koji predstavljaju fascinantni kulturološki miks sačinjen od autentičnih aktera, etno pozadine, zakasnele modernosti obučene u ruho lokalnih fantazmi o modi i ponašanju…“ (tekst: Slavko Timotijević, Dragan Petrović - fotograf)

Ivan Petrović (Centar za fotografiju) takođe u tekstu o Draganu Petroviću iznosi: “…umetnost dokumentarizma u mnogome se bazira na estetici lokalnog, fragmentarnog i, često, profanog. Sasvim je drugo pitanje da li jedan proizvod ostaje na nivou lokalnog folklora i kulture ili ima složeniju i dublju misaonu komponentu. U slučaju rada Dragana Petrovića susrećemo se sa onom vrstom fotografskog dostignuća, koje, sada je to sasvim sigurno, može da posluži kao merilo učenja o fotografiji“. (tekst: Ivan Petrović, Pogled sa sporednog koloseka – Fotograf Dragan Petrović)

Izložba fotografija pod nazivom „Veseli svet” Dragana Petrovića u Salonu Muzeja savremene umetsnosti će trajati do 11. februara 2019. godine.