Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Ulaznice - Ljubav je ljubav

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice-Akvizicije MSU: 300 rsd
Cena ulaznice-Ljubav je ljubav: 600 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 150 rsd

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon MSUB ne radi zbog izvođenja radova na sanaciji i renoviranju prostora

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 14:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

Radoš Antonijević. „Šator Muzej savremene umetnosti” (2012) / Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.”

govorni-programi | 28.03.2020


Foto: Veljko Pavlović

Radoš Antonijević. Šator Muzej savremene umetnosti (2012) / metal, nepromočivo platno, kanapi, šper ploča, 400 x 300 x 240 cm.

Skulptura je funkcionalni šator u obliku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. U sudaru utilitarne funkcije i kontroverznog oblika stvara se tenzija koja govori o dramatičnim istorijskim trenucima u kojima se nalazi srpsko društvo na kraju dvadesetog i početku dvadesetprvog veka.  Zgrada Muzeja savremene umetnosti u Beogradu sagrađena je 1965. i predstavlja reprezentativni primer modernističke arhitekture i simbol je kuturne politike socijalističke Jugoslavije. Građanski rat, raspad države, kao i ostale dramatične političke i društvene promene izazvale su opštu identitetsku konfuziju  među narodima i pojedincima. Skulptura Šator Muzej savremene umetnosti pokušava da promišlja sistem vrednosti i emocija potrošene i zaboravljene stvarnosti, a materijalizacijom da metaforično govori o procesu oblikovanja istorijskog pamćenja i promenljivosti identiteta, na kolektivnom i individualnom nivou.

Rad je originalno kreiran za neizložbu Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti? (23. 6. – 30. 9. 2012.) koju su inicirali kustosi Muzeja povodom navršavanja pet godina otkako je Muzej zbog rekonstrukcije bio zatvoren za javnost. Sastavni deo rada je prodajni oglas koji nudi ovaj šator širokoj ciljnoj grupi koju autor zajednički oslovljava sa „kupci″. 

Poštovani kupci!

Šator Muzej savremene umetnosti, je najnoviji proizvod našeg kreativnog tima predvođenog Radošem Antonijevićem.

Ovoga puta to je mali šator – muzej za dvoje.

Ovaj muzej možete držati u dvorištu ili stanu ili ga možete jednostavno poneti sa sobom na izlet,  kampovanje, letovanje, političke proteste, različite performanse, umetničke akcije itd.

Mogu ga koristiti: ljubitelji prirode, mladenci, ljubavnici, stariji bračni parovi, vojska i policija, poznati i nepoznati umetnici i posebno kustosi za koje šator može postati mesto terapije i utehe.

Ako do sada niste postali vlasnik nekog od naših proizvoda, ovo je idealna prilika da u toku trajanja izložbe kupite Šator Muzej savremene umetnosti po najpovoljnijoj ceni i postanete vlasnik ovog remek dela savremene umetnosti koje će vam pružiti nezaboravne trenutke životne radosti.

Umetnost je živa, samo se preselila! 

AKCIJA!!!

— Radoš Antonijević