Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Nedelja–sreda
10–18 časova

Četvrtak–subota
10–22 časova

Utorkom je muzej zatvoren za publiku.

Ulaznice:
· Cena ulaznice: 600 rsd
· Grupne ulaznice: 400 rsd
· Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri: 300 rsd
· Porodične ulaznice: roditelji (600 rsd) deca od 7 do 17 (150 rsd)
· Svake prve srede u mesecu ulaz je besplatan.
· Ulaznice se mogu kupiti na blagajni muzeja i preko https://www.tickets.rs/

Informacije o grupnim posetama i vođenjima na broj telefona 063-862-3129, i na mail info@msub.org.rs svaki dan sem utorka od 10 do 18 časova.

Informacije o prodaji ulaznica MSUB blagajna (011) 3115 713

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Razgovor i druženje sa timom izložbe „U dodiru sa“ / MSUB, četvrtak, 4.7.2019. u 17 časova

govorni-programi | 04.07.2019


Foto: Bojana Janjić / MSUB


Razgovor i druženje sa timom izložbe U dodiru sa

Kustosi: Senka Ristivojević, Katarina Krstić
Profesori: Radoš Antonijević, Mrđan Bajić
Studenti: Nikita Živanović, Filip Đukić, Andreja Prokopijević, Luka Cvetković, Jelena Mirković, Bogdan Đukanović, Konstantinos Patelis Milićević, Katarina Bošković, Katarina Jovanović, Ana Marinković, Marija Tomić
Savez slepih Srbije: Boris Dončić

Muzej savremene umetnosti 
Četvrtak, 4.7.2019. u 17 časova


Zbog velikog interesovanja izložba će biti produžrena do 15.07.2019.

Pozivamo publiku da zajedno sa kustosima, profesorima i studentima Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda prošetamo izložbom i podelimo utiske sa postavke, kako nam je novi pristup sagledavanju dela iz zbirki Muzeja pomogao da vizuelno iskustvo obogatimo i proširimo. Da uniformu Reljićevog oficira saslike Čari rata osetimo pod prstima; da Milićevićev Maslinjakčujemo zvukovima prirode; da osetimo toplinu Tabakovićevog svetla na slici Svetlo, oblak, leptir; da dodirnemo svetlosne oblike Popovićevog performansa Aksiomi; da čujemo i osetimo nelagodu studentskih demonstracija 1968. u Omčikusovoj slici Zagonetka šlema 2; da osetimo delić jugoslovenskih radnih akcija sa letka Svi na posao Pive Karamatijevića ili da poezijom doživimo Jakopičevu sliku Mesečina.

U dodiru sa je izložba koja obuhvata dvanaest radova iz zbirki Muzeja savremene umetnosti prilagođenih slepim i slabovidim osobama kroz interpretacije - radove studenata sa odseka Vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Interpretacije su oblikovane u raznovrsnim umetničkim formama i medijima (od taktilnih i audio radova, do performansa i prostornih, ambijentalnih instalacija) i nastoje da što vernije prenesu značenja, priče, doživljaje dela iz zbirki Muzeja, da podstaknu novo iskustvo umetnosti.. Pored interpretativnih radova, izložbu prate legende prilagođene slabovidima, kao i legende štampane na Brajevom pismu. Takođe, svako izloženo delo prati i zvučni opis samog dela i informacije o autoru i delu, koji su dostupni na nosačima zvuka, a mogu se pruzeti i putem aplikacije Guide Me očitavanjem QR koda koji se nalazi kod svakog dela. Izložba nam nudi da umetnost sagledamo kroz jednu od njenih uloga – da bude putokaz, da pomogne da upoznamo sebe i spoznamo sopstvene mogućnosti i sposobnosti.