Muzej savremene umetnosti sa zadovoljstvom vas poziva na predavanje ser Pitera Kuka.

Muzej savremene umetnosti

Sala „Miodrag B. Protić”

Ušće 10, Blok 15, Novi Beograd

 

Četvrtak, 7. oktobar u 18.00 časova

Profesor Piter Kuk, osnivač arhitektonske grupe Arhigram, nekadašnji direktor Instituta za savremenu umetnost u Londonu (ICA) i Arhitektonskog fakulteta Bartlet u Londonu, jedna je od ključnih figura svetske arhitekture već duže od pola veka. Za neprekidni doprinos arhitektonskoj inovaciji dodeljen mu je počasni doktorat Univerziteta u Lundu. Kukova dostignuća u okviru radikalne eksperimentalne grupe Arhigram obrađena su u brojnim publikacijama i izložbama. Za njih su članovi grupe nagrađeni Kraljevskom zlatnom medaljom Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA) 2002. godine. Piter Kuk je 2007. godine proizveden u titulu sera zbog zasluga za arhitekturu. Pored toga, član je Kraljevske akademije i nosilac odlikovanja Republike Francuske za umetnost i književnost. Trenutno predaje na Kraljevskom fakultetu umetnosti u Londonu (RCA). Ranije je predavao na Kraljevskoj akademiji u Londonu i na Fakultetu vizuelnih umetnosti u Frankfurtu na Majni.

Piter Kuk je poznat po predavanjima u institucijama kulture širom sveta. Napokon, i ovdašnja publika ima priliku da čuje šta ser Piter ima da kaže, između ostalog, o svojoj ljubavnoj vezi sa stvarima što gmižu, roje se i vrebaju poput sablasti.

Važna napomena: Zbog ograničenog broja prisutnih posetilaca, događaj će biti moguće pratiti i na stranici Muzeja savremene umetnosti na Fejsbuku: https://www.facebook.com/MSUB.MoCAB/

Predavanje se organizuje na inicijativu beogradske kancelarije arhitektonskog biroa Blakstad Haffner Architects.

www.b-h-a.no/