MSUBioskop je program u okviru kojeg se u kontekstu savremene vizuelene umetnosti istražuju, interpretiraju i predstavljaju dela nastala u mediju filma.

U okviru ovog programa pokrenuta je i edicija „MSUBioskop sveske” koju čine knjige i zbornici tekstova iz oblasti istorije i teorije filma, filmske estetike kao i publikacije koje prate tematske i retrospektivne programske koncepte.

U ediciji „MSUBioskop sveske” objavljene su sledeće knjige:

  • Puriša Đorđević – Jutro, Dan, Podne (2011)
  • Slobodan Šijan – Kino Tom. Antonio G. Lauer ili Tomislav Gotovac između Zagreba i Beograda (2012) u saradnji sa Hrvatskim filmskim savezom; knjiga je dobila nagradu zagrebačkog Jutarnjeg lista za publicistiku 2013.
  • Pavle Levi — Kino drugim sredstvima (2012) u saradnji sa Filmskim centrom Srbije; objavljivanje knjige pratila je istoimena izložba u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (autor: Dejan Sretenović)
  • Branislav Dimitrijević – Slatki film Dušana Makavejeva (2017)

U okviru filmskog programa za vreme trajanja izložbe „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti” prikazivani su filmovi Struggle in New York / Borba u Njujorku (1976) Zorana Popovića i Portret moje majke (1999) Milice Tomić. Tokom trajanja izložbe „Refleksije našeg vremena. Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019” prikazuje se i film Želimira Žilnika Stara škola kapitalizma (2009).