U izvornom obliku zgrada Muzeja savremene umetnosti bila je tek delimično pristupačna osobama u invalidskim kolicima pa je i dostupnost sadržaja u njoj bila otežana. Projektom rekonstrukcije obezbeđen je pristup svim prostorima u Muzeju koji su namenjeni publici.

Danas rampa vodi do bočnog ulaza u zgradu i prizemlja, gde su smešteni ulazni hol i prvi nivo izložbenog prostora, kao i čitaonica, biletarnica, prodavnica suvenira, toalet i prostor za odmor. Odatle saobraća lift koji vodi do drugog i četvrtog nivoa izložbenog prostora. Četvrti nivo predstavlja svojevrsno komunikaciono čvorište — odatle se hidrauličnim platformama stiže na treći i peti nivo izložbenog prostora Muzeja.

Muzej savremene umetnosti radi na tome da se pristupačnost programa proširi na što više grupa publike. Tokom juna i jula 2019. godine održana je izložba “U dodiru sa”, koja je kroz projekat saradnje sa Savezom slepih Srbije i Fakultetom likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu postavila okvir mogućeg pristupa u radu sa i za slepe i slabovide osobe.