Šesto javno vođenje kroz izložbu „Efekat pregleda” jednog od autora projekta, Zorana Erića, baviće se umetničkim radovima realizovanim u prvoj fazi projekta u Parku skulptura, kao i njihovim odnosom sa radovima istih umetnika izloženih u zgradi MSUB.

Zbog izbijanja zaraze korona-virusom, kustoska strategija je bila da se projekat uobličili u dve faze. Otvaranje prvog dela i početak projekta „Efekat pregleda” održano je 2. oktobra 2020. Prvi deo je obuhvatio niz instalacija u Parku skulptura Muzeja, mural na Osnovnoj školi „Svetozar Marković“, intervencije na otvorenom u raznim gradskim i ruralnim sredinama, performans, umetničku radionicu, umetnički projekat na Instagramu i proizvodnju personalizovane poštanske marke s motivom umetnice,

U drugoj fazi, na izložbi u zgradi Muzeja na Ušću, pojedini umetnici koji su učestvovali u prvoj fazi realizovali su nove projekte, dok su drugi konceptualno i tematski vezali svoje prvobitno izvedene radove u javnom prostoru sa radovima pripremljenim za izložbeni prostor MSUB.

Vođenje će započeti u Parku skulptura. ispred glavnog ulaza u zgradu Muzeja.

Subota, 11. septembar u 12 časova

Više informacija o projektu na: www.msub.org.rs/efekat-pregleda