Pozivamo vas da se pridružite javnom vođenju i razgovoru sa umetnikom Darkom Dragičevićem u sredu, 5. jula u 18 časova, u Salonu Muzeja savremene umetnosti, i saznate više o izložbi i umetničko istraživačkom projektu Exhaustion and Exuberance or I Can, I Can’t: Four Figure Studies.

Kustos izložbe je Miroslav Karić.
Javno vođenje i razgovor sa umetnikom će biti organizovani na engleskom jeziku.

U okviru projekta Exhaustion and Exuberance or I Can, I Can’t: Four Figure Studies, umetnik istražuje procese performativnog otelotvorenja i javnog govora kroz studije figura, odnosno rekonstrukcija u vidu intervencija u javnom prostoru (Berlin i Beograd) karakterističnih za lokacije na kojima su izvedene, kao i kroz procese audio – vizuelne dokumentacije. Dragičević je izabrao četiri postojeća umetnička dela u kojima svaka od figura, kroz svoj položaj i držanje u odabranoj prostornoj lokaciji, izražava ne visoku performativnost, već upravo kolaps i pad.

Darko Dragičević (1979, Beograd) je vizuelni / performans umetnik, filmski stvaralac i predavač koji od 2003. godine predstavlja svoj rad na međunarodnoj sceni. Proširujući pojam umetničke prakse, kreće se između oblasti vizuelnih umetnosti, performansa, koreografije i filma. Uključen je u interdisciplinarne projekte i međumedijske saradnje. Izlagao je svoje radove na različitim samostalnim i grupnim izložbama, festivalima i kustoskim programima. Studirao je filmsku i televizijsku produkciju na Njujorškoj filmskoj akademiji u Njujorku i vizuelne umetnosti na Međunarodnom koledžu za umetnost i nauku u Milanu, gde je diplomirao vizuelnu komunikaciju i magistrirao vizuelne umetnosti. Živi i radi u Berlinu.