Изложба дечијих радова под називом Улазница за музеј формирана је од радова деце узраста од 2 до 13 година, која су током јануара и фебруара ове године била редовни посетиоци клизалишта, отвореног у том периоду испред зграде Музеја.

Радове који су се нашли на овој изложби поклонили су деца клизачи, као замену за улазницу у Музеј. Тако су најмлађи посетиоци добили могућност да својим креативним прилогом остваре контакт не само с уметнчким делима заступљеним у поставци Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности већ и сами на кратко постану део уметничког амбијента. Њихова креативност и непосредност израза учвршћују уверење Музеја да управо деца чине језгро будуће публике као и уверење да би нека од њих, у будућности могла бити и активни ствараоци на нашој уметничкој сцени.

Неговање најмлађе публике и стимулисање њихове креативности, јесте и један од приоритетних циљева Музеја у раду са публиком. Музеј савремене уметности тежи томе да постане место за учење кроз забаву и подстицање креативног размишљања и изражавања.

Сакупљено је укупно 148 радова, међутим један број њих је остао непотписан, тако да позивамо младе ствараоце да интервенишу на самој изложби и потпишу свој рад. Приликом отварања, сви учесници чији радови су се нашли на изложби биће награђени.