У изворном облику зграда Музеjа савремене уметности била jе тек делимично приступачна особама у инвалидским колицима па jе и доступност садржаjа у њоj била отежана. Проjектом реконструкциjе обезбеђен jе приступ свим просторима у Музеjу коjи су намењени публици.

Данас рампа води до бочног улаза у зграду и приземља, где су смештени улазни хол и први ниво изложбеног простора, као и читаоница, билетарница, продавница сувенира, тоалет и простор за одмор. Одатле саобраћа лифт коjи води до другог и четвртог нивоа изложбеног простора. Четврти ниво представља своjеврсно комуникационо чвориште — одатле се хидрауличним платформама стиже на трећи и пети ниво изложбеног простора Музеjа.

Музеj савремене уметности ради на томе да се приступачност програма прошири на што више група публике. Током jуна и jула 2019. године одржана jе изложба „У додиру са“, коjа jе кроз проjекат сарадње са Савезом слепих Србиjе и Факултетом ликовних уметности Универзитета у Београду поставила оквир могућег приступа у раду са и за слепе и слабовиде особе.