Muzej savremene umetnosti Beograd i međunarodna inicijativa „BITE of Art“ u sredu 17. novembra organizuju konferenciju „Muzej savremene umetnosti u proširenom polju / The Musuem of Contemporary art in the extended field“ koja će okupiti neka od najznačajnijih imena muzejsko-kustoske prakse u Evropi sa ciljem otvaranja dijaloga o budućnosti savremene vizuelne umetnosti i rada muzeja.

Do sada, svoje prisustvo su potvrdili Isabelle Bertolotti – direktorka muzeja „MAC Lion“ (Francuska), Jean-Max Colard – kustos „Centre Pomipidou“ muzeja (Francuska), Gunnar B. Kvaran – bivši direktor „Astrup Fearnley“ muzeja u Oslu (Norveška), Holger Reenberg – direktor „Heart – Hearning Art“ muzeja u Danskoj, Branko Franceschi – direktor „Nacionalnog muzeja moderne umetnosti“ u Zagrebu (Hrvatska), kao i drugi gosti iz Španije, Slovenije, Belgije, Litvanije i Srbije.
Konferencija je na engleskom jeziku i zatvorena za posetioce.
Iz tog razloga će Muzej savremene umetnosti biti zatvoren u sredu 17. novembra a u utorak 16. novembra, biće otvoren i ulaz će biti besplatan za posetioce.
Podsećamo da u Muzeju trenutno možete pogledati retrospektivnu izložbu Vladimira Veličkovića „Figura kao izraz egzistencije“.
Konferencija će biti emitovana uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala Muzeja.