Za nas je 2022. godina bila veoma uspešna.

Uspeli smo da realizujemo bogat program u sva tri naša izložbena prostora.
Najpre u aprilu u Muzeju izložbu eminentnog austrijskog umetnika Ervina Vurma „Jedan minut zauvek”, a potom i umetnikovo Javno predavanje.
Izložba je bila omiljena i kod publike i u medijima, a među posetiocima imali smo i mnogobrojne predstavnike svetske stručne javnosti.

Nakon godinu dana od premijerne postavke u MSUB, retrospektivna izložba Goranke Matić „Iskustvo u gužvi“ i dalje privlači veliku pažnju i u regionu te je ove godine prikazana u Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske i Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

U Salonu smo najpre imali grupnu izložbu „Slobodan da stvaraš- stvaraj da budeš slobodan“, a u martu izložbu „Studija slučaja“ Biljane Đurđević, koju je potom takođe ugostio Muzej savremene umetnosti Republike Srpske.

Veliku pažnju privukla je u Salonu i samostalna izložba performans umetnice Sanje Latinović „Prepreka ili prag“. Za njom je usledila izložba Nemanje Lađića „ Sigurna distanca“.

U Galeriji -legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića prvo smo predstavili izložbu poklona i legata „Stvari Vibrantne- stvari svečane“, nakon koje je usledila grupna izložba „Stavovi i forme“.

Godinu završavamo sa izložbama: „Gospodstvo uma: Miodrag B. Protić Život posvećen umetnosti“ kojom je u Galeriji -legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića obeleženo 100 godina od rođenja Miodraga B. Protića, izložbom Ane Adamović i Dubravke Ugrešić u okviru 59. Oktobarskog salona koja je realizovana u Salonu MSUB i izložbom „Nepouzdani pripovedač” Mrđana Bajića u Muzeju savremene umetnosti.

Povodom stogodišnjice rođenja Miodraga B. Protića u novembru održan je Stručni skup, a u decembru u našoj koorganizaciji održan je i dvodnevni Simpozijum Dani Zorana Gavrića.

Hvala vam što pratite naš program a naročito hvala onima koji su nas podržali, na prvom mestu našem osnivaču i pokrovitelju, Ministarstvu kulture Republike Srbije, Raiffeisen banci i svim ostalim sponzorima bez kojih naša programska delatnost ne bi bila moguća.

Radno vreme za praznike:
31. decembra 2022. godine svi naši izložbeni prostori radiće skraćeno do 16 časova.
1. i 7. januara 2023. godine bićemo zatvoreni za posetioce.

Srećni praznici,
MSUB