.
.
Nagrada grada Beograda za specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd za 2019. godinu uručena je Slobodanu Nakaradi, Senki Ristivojević i Dejanu Sretenoviću za realizaciju izložbe “Čistač, Marine Abramović” u Muzeju savremene umetnosti, Beograd.
Izložba je održana od 21. septembra, 2019. do 21. januara, 2020. godine.
“Izložba Čistač dala je veliki doprinos promociji grada Beograda u međunarodnim okvirima, čineći naš grad nezaobilaznom destinacijom za sve poštovaoce Marine Abramović i konceptualne umetnosti uopšte.
Ovaj događaj je odjeknuo u javnosti, kako domaćoj tako i regionalnoj i svetskoj, kao jedinstvena izložba kojoj je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi i kao takav se ističe među svim ostalim događajima u 2019. godini”, navodi se u obrazloženju Komisije za dodelu Nagrade grada Beograda za specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd, u sastavu: Miodrag Popović, predsednik, Vladimir Mijović, Damir Handanović, Dragan Ambrozić i Branka Đukić.
Senka Ristivojević, kustoskinja MSUB
Nagrađeni tim Nakarada, Ristivojević i Sretenović su podsetili da je čitav projekat nemoguće bilo izvesti bez kolega i saradnika koji su učestvovali u realizaciji, a to su: Marina Dokmanović i Jerun de Vrijs, autori dizajna izložbe, Andrej Dolinka, grafički dizajn, Nataša Lazić, producentkinja izložbe, Violeta Slepčević, menadžerka projekta, Milica Perović, stručna konsultantkinja za produkciju projekta, Nataša Novaković, koordinatorka reperformansa, Ana Samardžić, inspicijentkinja, Tamara Todorović, organizatorka pratećih događaja, Slavica Pešić, menadžerka za odnose sa javnošću i marketing, Naomi Kojen, asistentkinja menadžera za odnose sa javnošću, Bojana Janjić, fotografkinja, Dragan Stošić, Nikola Cvetković, Zoran Jakovljević, Dejan Klajić, Saša Sarić i Vlada Vidaković, tehnička realizacija, Mirko Đorđević, Marko Gavrilović, Lazar Popović, timovi Proto d.o.o. i AVL Projekt Int. d.o.o.
.
.
Fotografije: Bojana Janjić, MSUB