Marina Abramović poziva sve mlade umetnike kao i sve zainteresovane studente iz Srbije na svoj Masterclass koji će se održati u okviru njene retrospektivne izložbe „Čistač”.

Izložba „Čistač” će biti postavljena u periodu od 21. septembra 2019. godine do 20. januara 2020. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Pozivamo sve koji žele da učestvuju, a odgovaraju propozicijama, da svoje prijave pošalju najkasnije do 25. avgusta 2019. godine na adresu masterclass@msub.org.rs. Marina će odabrati između 12 i 20 učesnika.

Prijava treba da sadrži:

  • Kratku biografiju potencijalnog učesnika
  • Tri rada – performansa sa opisom. Potrebno je i priložiti video i foto materijale prijavljenih radova (kvalitet video i foto materijala nije presudan). Radovi mogu biti već izvedeni ili specijalno osmišljeni za ovu priliku.

Odabrani učesnici će 3 dana, od 24. do 26. septembra, provesti sa Marinom u intenzivnom umetničkom radu, istraživanju, učenju i upoznavanju sveta umetničkog performansa.

Masterclass će se održati u Beogradu.

Učesnici će dobiti sertifikat o učestvovanju na Masterclass-u po njegovom završetku.

Svi oni koji budu bili odabrani da učestvuju u Masterclass-u obavezni su da daju svoju saglasnost za snimanje, fotografisanje i korišćenje lika u materijalima zabeleženim u toku ova tri dana.