Марина Абрамовић позива све младе уметнике као и све заинтересоване студенте из Србиjе на своj Masterclass коjи ће се одржати у оквиру њене ретроспективне изложбе „Чистач”.

Изложба „Чистач” ће бити постављена у периоду од 21. септембра 2019. године до 20. jануара 2020. године у Музеjу савремене уметности у Београду.

Позивамо све коjи желе да учествуjу, а одговараjу пропозициjама, да своjе приjаве пошаљу наjкасниjе до 25. августа 2019. године на адресу masterclass@msub.org.rs. Марина ће одабрати између 12 и 20 учесника.

Приjава треба да садржи:

  • Кратку биографиjу потенциjалног учесника
  • Три рада – перформанса са описом. Потребно jе и приложити видео и фото материjале приjављених радова (квалитет видео и фото материjала ниjе пресудан). Радови могу бити већ изведени или специjално осмишљени за ову прилику.

Одабрани учесници ће 3 дана, од 24. до 26. септембра, провести са Марином у интензивном уметничком раду, истраживању, учењу и упознавању света уметничког перформанса.

Masterclass ће се одржати у Београду.

Учесници ће добити сертификат о учествовању на Masterclass-у по његовом завршетку.

Сви они коjи буду били одабрани да учествуjу у Masterclass-у обавезни су да даjу своjу сагласност за снимање, фотографисање и коришћење лика у материjалима забележеним у току ова три дана.