Музеј савремене уметности са задовољством вас позива на предавање сер Питера Кука.

Музеј савремене уметности

Сала „Миодраг Б. Протић”

Ушће 10, Блок 15, Нови Београд

 

Четвртак, 7. октобар у 18.00 часова

Професор Питер Кук, оснивач архитектонске групе Архиграм, некадашњи директор Института за савремену уметност у Лондону (ICA) и Архитектонског факултета Бартлет у Лондону, једна је од кључних фигура светске архитектуре већ дуже од пола века. За непрекидни допринос архитектонској иновацији додељен му је почасни докторат Универзитета у Лунду. Кукова достигнућа у оквиру радикалне експерименталне групе Архиграм обрађена су у бројним публикацијама и изложбама. За њих су чланови групе награђени Краљевском златном медаљом Краљевског института британских архитеката (РИБА) 2002. године. Питер Кук је 2007. године произведен у титулу сера због заслуга за архитектуру. Поред тога, члан је Краљевске академије и носилац одликовања Републике Француске за уметност и књижевност. Тренутно предаје на Краљевском факултету уметности у Лондону (RCA). Раније је предавао на Краљевској академији у Лондону и на Факултету визуелних уметности у Франкфурту на Мајни.

Питер Кук је познат по предавањима у институцијама културе широм света. Напокон, и овдашња публика има прилику да чује шта сер Питер има да каже, између осталог, о својој љубавној вези са стварима што гмижу, роје се и вребају попут сабласти.

Важна напомена: Због ограниченог броја присутних посетилаца, догађај ће бити могуће пратити и на страници Музеја савремене уметности на Фејсбуку: https://www.facebook.com/MSUB.MoCAB/

Предавање се организује на иницијативу београдске канцеларије архитектонског бироа Blakstad Haffner Architects.

http://www.b-h-a.no/